Paraclisul Tinereții, organizat în protopopiatul Câmpeni

Vineri, 2 aprilie 2021, în comuna Gârda, protopopiatul Câmpeni, s-a desfășurat Paraclisul Tinereții, cu participarea tinerilor și a bunilor credincioși din Gârda și Lăzești, alături de care s-a aflat o delegație de tineri din protopopiatul Alba Iulia și voluntari ai Asociației „Emanoil”.

Timp de câteva zeci de minute, ne-am putut ruga împreună pentru încetarea pandemiei, pentru biruirea fricii și aducerea aminte de puterea nemuritoare a Învierii Mântuitorului. În cadrul acestei seri, cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Darius Dig, iar parohia gazdă, în frunte cu părintele paroh Ciprian Dobra, s-a mobilizat cum a putut mai bine pentru a răsplăti comuniunea cu câteva gustări dulci, dar de post.

Organizat de tineri pentru tineri, Paraclisul Tinereții este un concept care a luat naștere în Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, din dragoste față de Maica Domnului. Ulterior, acțiunea a fost prelucrată de către Asociația „Emanoil” și a prins o nouă formă, aceea de „ritual” sacru al tinereții. Astfel, toți cei doritori pot să se roage într-o atmosferă duhovnicească de prietenie și reculegere, având posibilitatea să participe activ la rânduiala slujbei, citind ei înșiși din stihurile și imnele Paraclisului.

 

Teofil Mihail Slevaș
Președintele Asociației „Emanoil”

Share