Părintele Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită pastorală la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

Pe data de 21 ianuarie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Arhipăstorul nostru s-a întâlnit cu elevii clasei a XII-a B-C, specializările Filologie și Științe Sociale.

Vineri, 21 ianuarie a.c., începând cu ora 11.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită pastorală la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia. Însoțit de către părintele prof. dr. Eugen Pintea, directorul unității de învățământ, Ierarhul nostru s-a întâlnit cu elevii clasei a XII-a B-C, specializările Filologie și Științe Sociale, aflați sub îndrumarea doamnei prof. Angela Râșteiu, cadru didactic la Seminarul Teologic Ortodox albaiulian. Cu ocazia acestei întrevederi, Chiriarhul nostru le-a adresat elevilor cuvinte folositoare de suflet, cu scopul sedimentării valorilor duhovnicești în sufletele acestora.

De asemenea, la finalul acestei vizite, Întâistătătorul Eparhiei noastre a asistat la ultima parte a Simpozionului dedicat Unirii Principatelor Române, prilej cu care s-a întâlnit cu elevii seminariști prezenți la cursuri în această zi. Evenimentul, intitulat „163 de ani de la realizarea Unirii Principatelor Române”, a fost organizat în avans la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia, vineri, 21 ianuarie, începând cu ora 9.00. Momentul a fost evocat de către cadrele didactice ale instituției, respectiv pr. prof. dr. Eugen Pintea, pr. prof. dr. Nicolae Bolea, prof. Sorina Matei și prof. Teodora Ancateu.

În cadrul manifestării, părintele director a subliniat valoarea zilei de 24 ianuarie în conștiința națiunii române. Apoi, a fost evidențiat rolul reprezentanților Bisericii în realizarea Unirii Principatelor Române, prin discursul-elogiu susținut de părintele Nicolae Bolea. De asemenea, evenimentele istorice desfășurate cu ocazia Unirii Principatelor Române au fost prezentate de către prof. Teodora Ancateu. Simpozionul s-a încheiat cu un moment artistic organizat de către prof. Sorina Matei, după care elevii și cadrele didactice au dansat Hora Unirii, în prezența Părintelui Arhiepiscop Irineu.

Share