Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Reîntregirii

9 Ianuarie 2022

Duminică, 9 ianuarie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a poposit la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia. Ierarhul nostru a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși.

În Duminica după Botezul Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din vechea Cetate a Bălgradului. Începând cu ora 10.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură la Catedrala Reîntregirii din Cetatea Marii Uniri. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfânta Treime” a Catedralei, condusă de către părintele diacon Cosmin Baciu.

Adresându-se celor prezenți, Chiriarhul nostru a spus: „Există numai un singur lucru important sub soare, numai un singur lucru care place în mod deosebit lui Dumnezeu: mântuirea sufletului. Râvna pentru mântuirea sufletului este, de fapt, dorul aprins pentru dobândirea Împărăției lui Dumnezeu. Întreabă-l pe oricine vei dori și zi-i: «Vrei tu să ajungi în rai?». Și îți va răspunde: «Da, sigur că da». Apoi, spune-i: «Ei, bine, trebuie să faci asta și asta», și inima lui se va întrista. Toți vor să ajungă în cer, dar nu fiecare se ostenește în acest scop. Nu-i suficient să dorești Împărăția cerurilor, ci trebuie să trăiești pe pământ în așa fel încât să te faci vrednic de cer. Deci, se cere de la tine o viață vrednică de cer. De aceea, Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne spune răspicat: «Împărăția cerurilor se ia prin asalt, și cei ce dau asaltul o cuceresc pe ea»”.

Share