Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a bisericii parohiei Sălciua de Jos I, protopopiatul Câmpeni

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Sălciua de Jos I, protopopiatul Câmpeni, prilej cu care a oficiat slujba de binecuvântare a bisericii parohiale și a unei troițe ridicate în vecinătatea locașului de închinare. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Ioan Corcheș.

Vineri, 27 noiembrie a.c., în ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Iacob Persul Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în parohia Sălciua de Jos I, protopopiatul Câmpeni. Începând cu ora 13.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba de binecuvântare a bisericii cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din localitate, ca urmare a finalizării lucrărilor de reabilitare și înfrumusețare realizate în ultimii ani. În continuare, Părintele Arhiepiscop Irineu a săvârșit slujba de binecuvântare a troiței ridicate în vecinătatea bisericii parohiale. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Ioan Corcheș.

Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din parohia Sălciua de Jos I a fost ridicată în anul 1908, în timpul păstoririi preotului Romulus Gomboș. Locașul de închinare a fost împodobit cu haina picturii în anul 1970, lucrarea fiind executată în tehnica tempera de către profesorul Victor Constantinescu. Pe parcursul timpului, biserica parohială a trecut prin numeroase lucrări de reabilitare, realizate cu sprijinul considerabil al credincioșilor. De asemenea, în ultimii 10 ani, în timpul slujirii părintelui Ioan Corcheș, au avut loc ample lucrări de înfrumusețare, toate acestea culminând cu slujba de binecuvântare oficiată de către Părintele Arhiepiscop Irineu în data de 27 noiembrie 2020.

 

Share