Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba înmormântării preotului Gheorghe Giurgea

În data de 28 martie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba înmormântării preotului Gheorghe Giurgea. Păstor al parohiei Luduș I timp de 30 de ani, părintele Gheorghe a trecut la cele veșnice în data de 24 martie.

Luni, 28 martie 2022, zi în care Biserica noastră face pomenirea Sfântului Cuvios Ilarion cel Nou, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Luduș I. Începând cu ora 12.00, la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraș, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un numeros sobor de clerici, a oficiat slujba înmormântării preotului Gheorghe Giurgea, trecut la Domnul în cursul zilei de joi, 24 martie 2022.

În prezența mulțimii de enoriași din localitate și din comunitățile învecinate, cei peste 30 de preoți, în frunte cu Arhipăstorul nostru, au cântat slujba prohodirii părintelui Gheorghe, îndurerați de trecerea acestuia la cele veșnice. La final, Părintele Arhiepiscop Irineu a rostit un emoționant cuvânt de învățătură, în care a adus cuvinte de îmbărbătare și de mângâiere familiei îndoliate și credincioșilor prezenți.

De asemenea, părintele protopop de Luduș, Lucian Voșloban, a evocat biografia părintelui Gheorghe Giurgea, care, în cei 51 de ani de slujire, s-a implicat activ și neobosit în activitățile pastoral-misionare, filantropice și cultural-educaționale ale Bisericii. Părintele protopop a amintit, totodată, faptul că, în semn de apreciere, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia i-a acordat vrednicului de pomenire părinte Gheorghe distincția de iconom-stavrofor, iar în anul 2013, Consiliul local al orașului Luduș a răsplătit sârguința sacerdotală și implicarea în nevoile vieții sociale ludușene a părintelui Giurgea cu Titlul „PRO URBE”.

Cortegiul funerar cu trupul neînsuflețit al părintelui Gheorghe a fost condus spre cimitirul parohiei Luduș I, unde a fost depus spre nădejdea învierii și a vieții veșnice.

Dumnezeu să îi facă parte de odihnă veșnică și să îl pomenească întru Împărăția Sa!

 

Dorin Grama

Share