Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba Vecerniei mari cu Litie, la Catedrala Reîntregirii

În seara zilei de 4 septembrie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, prilej cu care a oficiat slujba Vecerniei Mari cu Litie, în prezența a numeroși credincioși.

Sâmbătă, 4 septembrie 2021, în ajunul prăznuirii Sfântului Sfințit Mucenic Vavila, Episcopul Antiohiei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din orașul Marii Uniri. Începând cu ora 18.00, la Catedrala Reîntregirii, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Vecerniei mari cu Litie, după care a rostit un cuvânt de învățătură.

Evidențiind importanța și solemnitatea zilei de Duminică în cursul anului bisericesc, Ierarhul nostru, adresându-se celor prezenți, a spus: „Noi nu putem să dezvoltăm o legătură strânsă cu o persoană umană dacă nu-i dăm acesteia timpul nostru și atenția noastră. Atunci, oare, cum am putea avea comuniune intimă cu Dumnezeu? Cum am putea cunoaște voia Lui și cuvintele Lui? Cum am putea beneficia de darurile Lui, dacă nu petrecem cu El, dacă nu-I dăm timpul nostru în ziua Lui, Duminica? De aceea, se cuvine să cinstim Duminica, conștienți că, așa cum spune Psalmistul David, «aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea»”.

Share