Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba Vecerniei mari cu Litie, la Catedrala Reîntregirii

În seara zilei de 25 octombrie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia, prilej cu care a oficiat slujba Vecerniei mari cu Litie, în prezența credincioșilor din Cetatea Marii Uniri.

Luni, 25 octombrie 2021, în ajunul prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din vechea Cetate a Bălgradului. Începând cu ora 18.00, la Catedrala Reîntregirii, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Vecerniei mari cu Litie, după care a rostit o meditație duhovnicească.

Adresându-se credincioșilor prezenți, Părintele Arhiepiscop Irineu a subliniat valorea virtuții morale a bărbăției creștine, definită drept tărie și statornicie sufletească în fața tuturor pericolelor vieții, în scopul înfăptuirii idealului moral căruia i se opun puterile răului. Citându-l pe Sfântul Ioan Gură de Aur, Arhipăstorul nostru a evidențiat faptul că adevărata cinstire pe care o aducem unui sfânt este, de fapt, imitarea acelui sfânt. Așadar, cu toții suntem chemați să îl urmăm pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, astfel încât, în fața tuturor vicisitudinilor vieții pământești, să dovedim curaj și bărbăție creștină, conștienți fiind că doar cei care vor răbda până în sfârșit se vor mântui.  

Share