Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat Taina Sfântului Botez în filia Sântandrei, parohia Miercurea Nirajului

În data de 30 iulie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în filia Sântandrei, parohia Miercurea Nirajului, protopopiatul Târgu-Mureș. Arhipăstorul nostru a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Teodora-Elena, fiica părintelui paroh Andrei Crișan.

Sâmbătă, 30 iulie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în filia Sântandrei, parohia Miercurea Nirajului, protopopiatul Târgu-Mureș. Începând cu ora 13.00, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Teodora-Elena, fiica părintelui paroh Andrei Crișan. În continuare, Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârșit slujba de sfințire a iconostasului locașului de închinare.

Taina Sfântului Botez, prefigurată încă din Vechiul Testament, a fost instituită de către Însuși Mântuitorul Hristos, reprezentând nu doar un ritual de inițiere, ci și o condiție pentru dobândirea vieții veșnice. Prin întreita afundare în apa Botezului în numele Sfintei Treimi, „are loc” atât moartea omului cel vechi, cât și renașterea lui la viața adevărată în Hristos. Odată cu aceasta, nou-botezatul se curăță de păcatul strămoșesc și, unindu-se cu Mântuitorul Iisus Hristos, devine membru al Trupului tainic al Domnului.

Share