Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat Taina Sfântului Botez în parohia Lăzeşti, protopopiatul Câmpeni

În data de 13 ianuarie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent în parohia Lăzeşti, protopopiatul Câmpeni. Cu acest prilej, Ierarhul nostru a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Taisia-Nicole, fiica părintelui paroh Darius Dig.

Joi, 13 ianuarie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în parohia Lăzeşti, protopopiatul Câmpeni. Începând cu ora 12.00, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate, Arhipăstorul nostru a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Taisia-Nicole, fiica părintelui paroh Darius Dig, în prezența a numeroși clerici și credincioși din localitate și împrejurimi. La final, Chiriarhul Alba Iuliei a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit nou-botezatei o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Taina Sfântului Botez, prefigurată încă din Vechiul Testament, a fost instituită de către Însuși Mântuitorul Hristos, reprezentând nu doar un ritual de inițiere, ci și o condiție pentru dobândirea vieții veșnice. Prin întreita afundare în apa Botezului în numele Sfintei Treimi „are loc” atât moartea omului cel vechi, cât și renașterea lui la viața adevărată în Hristos. Odată cu aceasta, nou-botezatul se curăță de păcatul strămoșesc și, unindu-se cu Mântuitorul Iisus Hristos, devine membru al Trupului tainic al Domnului.

Share