Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat Taina Sfântului Botez în parohia Târnăveni I

În data de 18 mai a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Târnăveni I. Cu acest prilej, Arhipăstorul nostru a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Georgiana, fiica părintelui protopop Sergiu Dumitru.

Astăzi, 18 mai 2021, în ziua pomenirii Sfinților Mucenici Petru, Dionisie și Paulin, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în Târnăveni I, protopopiatul Târnăveni. Începând cu ora 12.00, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, Ierarhul nostru a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Georgiana, fiica părintelui protopop Sergiu Dumitru. La final, Chiriarhul Alba Iuliei a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit nou-botezatei o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Taina Sfântului Botez, prefigurată încă din Vechiul Testament, a fost instituită de către Însuși Mântuitorul Hristos, reprezentând nu doar un ritual de inițiere, ci și o condiție pentru dobândirea vieții veșnice. Prin întreita afundare în apa Botezului în numele Sfintei Treimi „are loc” atât moartea omului cel vechi, cât și renașterea lui la viața adevărată în Hristos. Odată cu aceasta, nou-botezatul se curăță de păcatul strămoșesc și, unindu-se cu Mântuitorul Iisus Hristos, devine membru al Trupului tainic al Domnului.

Share