Părintele Arhiepiscop Irineu, prezent în mijlocul absolvenților teologi cu ocazia depunerii jurământului de credință

În data de 9 iulie 2024, Părintele Arhiepiscop Irineu a poposit la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Cu acest prilej, Ierarhul nostru a participat la festivitatea solemnă a depunerii jurământului de credință față de Biserica Ortodoxă Română de către absolvenții secției Teologie pastorală – promoția 2024.

Marți, 9 iulie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Facultatea de Teologie Ortodoxă din orașul Marii Uniri. Începând cu ora 12.00, în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta instituției de învățământ teologic universitar, Chiriarhul Alba Iuliei a participat la festivitatea solemnă a depunerii jurământului de credință față de Biserica Ortodoxă Română de către absolvenții secției Teologie pastorală – promoția 2024. Cu acest prilej, Întâistătătorul Eparhiei noastre le-a adresat tinerilor teologi cuvinte de felicitare și sfaturi duhovnicești, îndemnându-i să fie buni misionari în slujirea pe care o vor avea de îndeplinit. La acest eveniment de suflet, derulat după susținerea lucrării de licență, au fost prezenți și părinții profesori.

Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este o instituţie de stat publică de învăţământ superior şi cercetare în domeniul teologiei. Instituția şi-a început activitatea academică în anul 1991, cu secția „Teologie-Asistenţă Socială”. Ulterior, au luat ființă alte noi specializări: „Teologie Pastorală”, în anul 1995, „Muzică Religioasă”, în anul 2014, „Artă Sacră”, în anul 2018, și „Cinematografie, Fotografie, Media”, în anul 2023. Misiunea şi idealul educaţional al Facultăţii se sprijină pe credinţă, valoare ştiinţifică și tradiție, contribuind, prin acţiuni şi modalităţi specifice, la promovarea şi integrarea activă a tinerilor teologi în circuitul european şi universal de valori.

Share