Părintele Arhiepiscop Irineu a prezidat examenul de Atestat teologic al elevilor seminarişti

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a prezidat examenul de Atestat teologic susținut de către elevii clasei a XII-a de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia.

Joi, 27 mai 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, cu prilejul susținerii examenului de Atestat teologic de către elevii clasei a XII-a. Începând cu ora 10.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre a prezidat comisia de examinare, asistând la prezentarea referatelor susținute de către elevii seminariși aflați în pragul finalizării studiilor liceale.

Membrii comisiei de examinare au fost părintele prof. dr. Eugen Pintea, directorul instituției de învățământ teologic, părintele prof. dr. Nicolae Bolea, inspector de Religie încadrul Inspectoratului Școlar Județean Alba, și părintele prof. dr. Florin Botezan, cadru didactic pentru disciplinele practice la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”.

Examenul de Atestat constă în susținerea unei probei teoretice, respectiv realizarea unei lucrări scrise. În acest an, ca urmare a unui ordin emis de Ministerul Educației, proba practică nu a mai fost susținută, datorită contextului sanitar special generat de pandemie, urmând ca în cazul disciplinelor Catehetică și Omiletică, Muzică bisericească și Tipic bisericesc să fie echivalate mediile din timpul anilor de studiu.

Share