Părintele Mircea-Gheorghe Rusu a trecut la Domnul

Părintele Mircea-Gheorghe Rusu, preot al parohiei Pianu de Jos între anii 1983-2018, a trecut la cele veșnice în cursul zilei de miercuri, 20 octombrie 2021. Slujba de înmormântare a vrednicului de pomenire părinte Mircea-Gheorghe va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, vineri, 22 octombrie, începând cu ora 12.00, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Pianu de Jos, protopopiatul Sebeș.

Părintele Rusu Mircea Gheorghe s-a născut la data de 23 aprilie 1953, în localitatea Stremț, județul Alba, fiind cel de-al patrulea copil al părinților Simion și Livia. Școala primară, precum și ciclul gimnazial le-a urmat în satul natal, după care și-a continuat studiile liceale la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Chemarea spre slujirea lui Dumnezeu l-a dus, în anul 1974, la Institutul Teologic din Sibiu, pe care l-a absolvit în anul 1979.

După absolvirea studiilor, lucrează o perioadă, între anii 1979-1983, în cadrul Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia. În anul 1983, se căsătorește cu tânăra Dudaș Elena, Dumnezeu binecuvântând căsătoria lor cu doi copii: Simion și Florin-Ioan. Tot în anul 1983, tânărul Mircea-Gheorghe este hirotonit preot pe seama parohiei Pianu de Jos, Protopopiatul Sebeș, parohie pe care o păstorește până la pensionare, în anul 2018.

 În toată această perioadă de pastorație, se dedică slujirii lui Hristos, dar și credincioșilor încredințați sfinției sale spre păstorire. Printre realizările de seamă ale părintelui amintim refacerea exteriorului bisericii parohiale, schimbarea acoperișului și reparația turnului acesteia. Tot în timpul activității sfinției sale ca preot paroh au fost începute demersurile pentru inițializarea proiectului tehnic al capelei mortuare.

Vrednicul slujitor al lui Hristos, părintele Mircea-Gheorghe Rusu, a trecut la Domnul în ziua de miercuri, 20 octombrie 2021. Slujba înmormântării va fi oficiată de către Întâistătătorul Eparhiei noastre, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, înconjurat de un numeros sobor de clerici, vineri, 22 octombrie, începând cu ora 12.00, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Pianu de Jos, protopopiatul Sebeș.

 

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Share