Părintele Vasile Ioana a fost prezent la Biserica „Sfânta Treime” din parohia Târnăveni II

În data de 27 martie a.c., în Biserica „Sfânta Treime” din municipiul Târnăveni a fost prezent părintele Vasile Ioana, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae” – Dintr-o Zi, din București.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în Duminica a treia din Sfântul și Marele Post al Paștilor, numită a Sfintei Cruci, Biserica „Sfânta Treime” din municipiul Târnăveni a fost gazda unui eveniment special. La invitația părintelui Alin Iernuțan, paroh al parohiei Târnăveni II, părintele Vasile Ioana, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae” – Dintr-o Zi, din București, a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu preacucernicul arhidiacon Dumitru Botiș, în biserica parohială.

La momentul chinonicului, doamna preoteasă Ioana Botiș, cu vocea sa inconfundabilă, a interpretat cântări bisericești, reușind să umple ochii credincioșilor de lacrimi, prin minunatele sale pricesne.

În cuvântul de învățătură, părintele Vasile a vorbit credincioșilor despre pericopa evanghelică care s-a citit în cadrul Sfintei Liturghii, făcând referire la Duminica Crucii, așezată de Sfânta Biserică exact la jumătatea postului pentru a ne întări, pentru a înțelege taina jertfei. Pentru a fi fericiți trebuie să ne lăsăm în brațele lui Dumnezeu și să urmăm aceste trei puncte: Dumnezeu nu obligă, ci ne oferă darul libertății alegerii personale în a-L urma sau nu; urmând lepădarea de sine, care înseamnă să fim buni cu noi înșine, să renunțăm la mândrie și să încercăm să facem binele. La ultimul punct, fiecare dintre noi trebuie să ne asumăm crucea; prin purtarea crucii înțelegem asumarea vieții cu toate ale sale, pentru a ne face vrednici să Îl primim cu bucurie pe Hristos Cel Înviat din morți. În încheierea predicii, părintele Vasile a afirmat că Dumnezeu este singurul dătător de pace.

De nedescris a fost bucuria credincioșilor prezenți în număr mare în locașul de închinare din Târnăveni, dar trebuie remarcată, în special, prezența tinerilor din Centrul Catehetic „Sfânta Treime” care au fost încurajați de către părintele Vasile să-și urmeze visurile, oferind versete din Biblie care oferă speranță, încurajare și putere pentru tineri: „Pot totul în Hristos Care mă întărește!” (Filipeni 4, 13).

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această zi binecuvântată!

 

Prof. Daniela Lupean

Share