Parteneriatul educațional „Școala din tinda bisericii”, derulat în parohia Livezile în Postul Nașterii Domnului

În dimineața zilei de luni, 19 decembrie 2022, în săptămâna premergătoare slăvitului Praznic al Nașterii Domnului, numeroși elevi ai Școlii Gimnaziale din Livezile au participat la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. Slujba a fost oficiată în biserica „Sfântul Proroc Ilie Tezviteanul” din localitate, începând cu ora ora 8.30, de către părintele paroh Răzvan Petru Țârău și părintele Mihai Popa, preot al parohiei Poiana Aiudului.

Pe această cale, cei 25 de tineri învățăcei au luat parte la Taina Sfintei Spovedanii, după care au primit Preasfântul Trup și Sânge al Mântuitorului Iisus Hristos. La final, elevii au interpretat mai multe colinde tradiționale specifice zonei din care provin, vestind Nașterea Mântuitorului. Apoi, fiecare elev a primit câte un mic dar din partea parohiei. După Dumnezeiasca Liturghie, copiii au participat la acțiunea de împodobire a bradului de Crăciun, așezat în absida nordică a locașului de închinare. Tinerii elevi au fost însoțiți la biserică de către prof. Răzvan Fugaciu (Religie), prof. Felicia Mocanu (Limba și literatura română) și înv. Maria Șeulean.

Acest moment de suflet a fost rânduit în contextul parteneriatului educațional intitulat „Școala din tinda bisericii”, derulat pe parcursul ultimilor ani. Pe această cale, s-a urmărit sporirea și întărirea legăturilor existente între Parohia Ortodoxă Livezile, păstorită de către părintele Răzvan Petru Țârău, și Școala Gimnazială din Livezile, reprezentată de către prof. Maria Dumitra, directorul unității de învățământ.

 

Pr. paroh Răzvan Petru Țârău

 

 

 

 

Share