A patra întâlnire din cadrul proiectului concurs „Rugăciunea în viața mea”, derulat la nivelul comunei Batoș

Sâmbătă, 2 aprilie a.c., s-a desfășurat a patra întâlnire din cadrul proiectului „Rugăciunea în viața mea”, când grupul de elevi din cadrul proiectului a vizitat Biserica Ortodoxă din Goreni, unde părintele paroh Daniel Rus le-a prezentat acestora în linii generale locașul de închinare, vorbindu-le despre forma, compartimentarea, pictura și icoanele existente aici.

Activitatea a devenit interactivă când părintele Daniel le-a adresat băieților următoarea întrebare: „Care dintre voi, băieți, ați intrat în Sfântul Altar?”. Răspunsul unanim a fost: „Nu am intrat niciodată!”. Surpriza a fost mare pentru băieți, deoarece părintele le-a permis să intre în Sfântul Altar, unde le-a fost prezentată Sfânta Masă, pe care a fost așezată Sfânta Evanghelie și Antimisul. Fetele au fost invitate să observe și ele din ușile diaconești ce se află în Altar, întrucât singura dată când femeilor le este permis accesul în „Sfânta Sfintelor” este la târnosirea unei biserici. La finalul catehezei, grupul de elevi a fost răsplătit de către părintele Daniel.

Activitatea practică „Biserica, loc de rugăciune și smerenie” a avut loc la Școala Gimnazială din Batoș, unde copiii au desfășurat alte activități, îndrumați de doamnele profesoare Emeșe Veres și Maria Larisa Cengher, împreună cu părintele Vasile-Stelian Anca și voluntarii Ungvari Monika și Baci Diana Cristina. Fiind împărțiți în patru grupe, tinerii au realizat câte o machetă, simbol al celor patru biserici din comună. Vă mărturisim că ne-am bucurat să constatăm faptul că elevii au lucrat în echipă, fiecare grupă străduindu-se și implicându-se întru totul, deoarece scopul final al activității a fost acela de a realiza o machetă cât mai reușită și frumoasă.

Îi felicităm pe copii pentru strădania și perseverența de care au dat dovadă la această activitate solicitantă.   

             

Simona Rocxana David Anca

Share