Patriarhia Română a premiat câștigătorii Concursului National Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, ediția a XVI-a

Luni, 20 mai 2024, la Centrul pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Patriarhiei Române, a avut loc premierea grupurilor catehetice câștigătoare la nivel național într-un cadrul festiv. La eveniment a fost prezent Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, care a felicitat eparhiile participante ajunse la faza finală a Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, organizat de Patriarhia Română – Sectorul teologic-educațional al administrației patriarhale, în parteneriat cu Ministerul Educației. Ediția a XVI-a a concursului a propus concurenților evidențierea tematicilor Anului omagial și comemorativ 2024 prin realizarea de proiecte catehetice. Manifestarea s-a bucurat de participarea a 19.000 de tineri și a 966 parohii din țară și diaspora.

Din grupul catehetic câștigător la nivelul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei au făcut parte părintele Adrian Cebotari, preot al parohiei Cugir VII, prof. Ionuț Iancu, directorul Liceului Tehnologic „I. D. Lăzărescu” Cugir, prof. Luminița Cebotari, de la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir, și Delia Elena Toderescu, elevă a Liceului Tehnologic „I. D. Lăzărescu” din Cugir. Grupul catehetic a obținut Premiul I cu proiectul „Pastorația celor suferinzi – continuare a lucrării liturgice și instrument de edificare a comunității eclesiale”. În cadrul manifestărilor prilejuite de hramul istoric al Catedralei Patriarhale, câștigătorii au fost premiați de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a și evidențiat diversitatea activităților în care s-au implicat tinerii misionari la această ediție a concursului.

Pr. Adrian Cebotari

Share