Preoți și credincioși din protopopiatul Reghin, implicați într-o nouă acțiune de donare de sânge

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în prezența și sub îndrumarea părintelui protopop Valentin Vârva, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș, s-a desfășurat o nouă acțiune de donare de sânge.

Evenimentul s-a derulat în două etape, joi 24 martie, respectiv 31 martie a.c., și face parte din proiectul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, intitulat „Salvează viața, donează sânge!”. În cadrul acțiunii, au participat un număr de 65 de persoane, preoți și credincioși de pe valea Gurghiului, valea Beicii și de pe valea Chiherului, protopopiatul Reghin.

Gestul preoților și al credincioșilor este, în această perioadă a Postului Mare, o jertfă de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru darul vieții și al sănătății, precum și o manifestare firească a credinței lucrătoare prin iubire și compasiune față de cei aflați în diferite neputințe trupești. Actul filantropic indică prezența gândului smerit și al dragostei în Biserică, care-i conferă credinciosului posibilitatea de a-și pune viața în slujba aproapelui, atrăgând astfel binecuvântarea lui Dumnezeu asupra sa.

„Fie ca Hristos – Viața noastră – să ne ajute pe fiecare a lucra, cât ne stă în putință, la îmbunătățirea existenței umane”, după cuvântul Părintelui Arhiepiscop Irineu.

 

Preot Călin Romanți

Share