Preoții din protopopiatul Câmpeni au organizat o nouă campanie de donare de sânge

Pe data de 2 decembrie a.c., un grup însemnat de clerici și credincioși din protopopiatul Câmpeni au organizat o nouă campanie umanitară de donare de sânge, venind astfel în sprijinul celor aflați în suferință.

Joi, 2 decembrie 2021, Protopopiatul Ortodox Câmpeni, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Alba, a organizat o campanie umanitară de donare de sânge. Astfel, în incinta Centrului din curtea Spitalului Județean de Urgență Alba, a fost prezent un număr de peste 40 de preoți și credincioși din cuprinsul protopopiatului, răspunzând în acest fel apelului Centrului de Transfuzie Sanguină Alba (aflat sub coordonarea doamnei Director Dr. Ana Savu) de a se alătura celorlalți donatori din cuprinsul Eparhiei.

Această acțiune reprezintă un gest de solidaritate cu cei aflaţi în suferinţă, constituind totodată un ajutor concret acordat unităţilor spitaliceşti care se confruntă cu situaţii dificile, cauzate de insuficienţa sângelui necesar transfuziilor. Astfel, în contextul crizei de sânge, este continuat demersul programului „Donează sânge, salvează vieți”, inițiat cu implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei.
 

Pr. protopop Andrei Bâldea

Share