Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Scufița Roșie” au vizitat biserica „Buna Vestire” din Alba Iulia

În data de 13 aprilie a.c., biserica „Buna Vestire” din cetatea Marii Uniri a fost vizitată de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit „Scufița Roșie” din oraș.

Miercuri, 13 aprilie 2022, preșcolarii grupelor mici, mijlocii și mari, de la Grădinița cu Program Prelungit „Scufița Roșie” au efectuat o vizită la biserica cu hramul „Buna Vestire”, ce deservește parohiile Centru I și Centru II din municipiul reședință de județ. Cu acest prilej, părintele profesor Dumitru Vanca, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și preot al parohiei Centru I, le-a prezentat micilor creștini locașul de închinare și le-a explicat însemnătatea Sfintelor Paști, după care, în încheierea întâlnirii, copiii au cântat troparul Învierii.

Activitatea din această zi a fost prilejuită de parteneriatul încheiat între instituția de învățământ și biserica „Buna Vestire” din Alba Iulia. Totodată, cu această ocazie, preșcolarii îndrumați de doamnele educatoare au pregătit o expoziție cu lucrările lor pe tema: „Învierea Domnului prin suflet de copil”.

Situată în oraşul de jos, biserica „Buna Vestire” este prima biserică ridicată de românii ortodocşi din Alba Iulia, după promulgarea de către împăratul Iosif al II-lea, la 29 noiembrie 1781, a Edictului de toleranţă, fiind cunoscută şi sub numele de „Biserica Grecilor”. Slujitori la Altarul acestui sfânt locaș sunt preoții Dumitru Vanca și Remus Onișor.

Share