Prezență arhierească la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea, protopopiatul Târgu-Mureș

Duminică, 4 iulie 2021, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul obștii monahale a Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea, protopopiatul Târgu-Mureș. Întâistătătorul Eparhiei noastre a participat la Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

În Duminica a 2-a după Rusalii, numită „a Sfinților Români”, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea, protopopiatul Târgu-Mureș. În prezența a numeroși credincioși pelerini, Arhipăstorul nostru a participat la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, oficiată de către un sobor de clerici în biserica Mănăstirii, iar la final a rostit cuvântul de învățătură. Obștea viețuitoarelor acestui așezământ monahal se află sub oblăduirea maicii starețe Stavrofora Cristina Chichernea.

Adresându-se celor prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Privind la Sfinții Români, parcă Îl auzim pe Hristos Domnul spunând: «Fiți desăvârșiți, precum și Tatăl vostru Cel din ceruri desăvârșit este». Biserica este locul în care înaintăm spre înviere și spre desăvârșire. Aici avem cuvântul evanghelic, harul sfințitor și Dumnezeiasca Euharistie. Aici sunt preoții care ne călăuzesc pe calea mântuirii, spre ținta sfințeniei. Împlinindu-ne rostul și datoria cu răspundere, noi păstrăm și mărturisim aceeași dreaptă credință pe care au mărturisit-o sfinții autohtoni pomeniți astăzi. Curățindu-ne inima de pofta cea rea și detașându-ne de toate deșertăciunile pământești, ne dovedim fii vrednici ai Bisericii noastre și ținem mereu aprinsă candela spiritualității românești”.

Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea, ridicată în apropierea municipiului Târgu-Mureș, a luat ființă în anul 1991, constituind o pecete spiritual-creștină ce se alătură noilor mănăstiri construite în țara noastră. Piatra de temelie a noului locaș de cult a fost așezată la data de 24 aprilie 1995, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Între anii 1999-2003, interiorul locașului de cult a fost împodobit cu mozaic de Murano, biserica fiind târnosită la data de 7 septembrie 2003 de către vrednicii de pomenire Petru al VII-lea, Patriarh și Papă al Alexandriei și al întregii Africi, și Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Share