Prezență arhierească la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea, în a treia zi de Paști

Pe data de 7 mai a.c., în a treia zi de Paști, Părintele Arhiepiscop Irineu a participat la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, oficiată la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea. La final, Chiriarhul nostru a rostit cuvântul de învățătură.

Marți, 7 mai 2024, în a treia zi a Praznicului Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea, protopopiatul Târgu Mureș. Întâistătătorul Eparhiei noastre nostru a participat la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, oficiată în biserica Mănăstirii, iar la final a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși pelerini. Obștea viețuitoarelor acestui așezământ monahal se află sub oblăduirea maicii starețe Stavrofora Cristina Chichernea.

Adresându-se celor prezenți, Arhipăstorul nostru a spus: „Credința în Învierea lui Hristos a constituit pentru înaintașii și strămoșii noștri o sursă nesecată de-a lungul veacurilor de putere și de nădejte întăritoare. De aceea, de la ei ne-a rămas nouă un patrimoniu sacru care atestă vechimea creștinismului la români, precum și statornicia și continuitatea noastră pe acest pământ moștenit de la străbuni. Credința în Dumnezeu a fost pentru ei scut de apărare și steag de biruință. O astfel de credință trebuie să avem și noi dacă vrem să avem parte de o viață cu rost și de împliniri frumoase în această viață. Credința în Dumnezeu ne ajută să înfrângem tumultul acestei lumi degradate și deșertăciunea ideologică a acestui veac de criză, bântuit de duhurile iadului. Credința în înviere și în viața eternă este un izvor binecuvântat al mântuirii și împlinirilor frumoase, este busolă călăuzitoare pe marea frământată a existenței și este reazem puternic în lupta vieții”.

Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea a luat ființă în anul 1991, constituind o pecete spiritual-creștină ce se alătură mănăstirilor construite în țara noastră după căderea regimului comunist. Piatra de temelie a noului locaș de cult a fost așezată la data de 24 aprilie 1995, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Între anii 1999-2003, interiorul bisericii a fost împodobit cu mozaic de Murano, locașul fiind târnosit la data de 7 septembrie 2003 de către vrednicii de pomenire Petru al VII-lea, Patriarh și Papă al Alexandriei și al întregii Africi, și Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Share