Prezență arhierească în parohia Alba Iulia – Cetate I

Duminică, 17 octombrie 2021, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Alba Iulia – Cetate I. Arhipăstorul nostru a participat la Sfânta Liturghie, iar la final a rostit cuvântul de învățătură.

În Duminica a XXI-a după Rusalii, numită și a Sfinților Părinți de la Sinodul al VII-lea Ecumenic, zi în care este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă pilda semănătorului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Alba Iulia – Cetate I. Ierarhul nostru a participat la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur oficiată la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, iar la final a rostit cuvântul de învățătură. La Altarul acestui locaș de închinare, aflat în proces de edificare, slujește părintele paroh Ilarie Dan Moldovan și părintele conf. univ. dr. Alexandru Moldovan, cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Adresându-se celor prezenți, Întâistătătorul Eparhiei noastre a spus: „Oamenii cu inima de piatră sunt creștinii de duminică, care o dată pe săptămână își închipuie că Îl slujesc pe Dumnezeu, iar în restul zilelor Îl răstignesc pe Hristos prin purtarea lor urâtă. Sfântul Simeon Metafrastul spune că în jurul inimii noastre rotește acoperământul întunericului, adică focul duhului lumesc, care nu lasă nici mintea să se întâlnească cu Dumnezeu, nici sufletul să se roage sau să creadă sau să iubească pe Domnul după voia sa. Din aceste cuvinte ne putem da seama cât de ușor se transformă inima noastră în pământ acoperit cu spini sau pietros, în care cuvântul lui Dumnezeu se sufocă și nu poate aduce rod”.

Share