Prima ediție a festivalului studențesc „UniFEST” organizat de ASCOR Alba Iulia și Uniunea Studenților din România

Festivalul studențesc UniFEST a ajuns pentru prima dată la Alba Iulia prin implicarea Asociației Studenți Creștini Ortodocși Români – filiala Alba Iulia. Manifestările s-au desfășurat în perioada 10-14 noiembrie, printr-un parteneriat între ASCOR Alba Iulia și Uniunea Studenților din România. În acest sens, au fost derulate mai multe activități, care au reprezentat modalitatea perfectă de a consolida informații din domenii variate, dar și o oportunitate remarcabilă de a înnoda prietenii.

Astfel, joi, 10 noiembrie, au debutat evenimentele din cadrul primei ediții a festivalului studențesc „UniFEST”, la Alba Iulia. În Aula Mică a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a avut loc training-ul „El și Ea. Curajul inimii de a bate”, susținut de Bianca-Elena Matei, trainer și formator internațional, director executiv al Institutului Orthopraxis, psihotraumatolog, consilier în adicții și psihoterapeut de familie și cuplu. În cadrul training-ului, invitatul special a vorbit despre mai multe aspecte legate de relațiile interpersonale, dintre care amintim comunicarea, inteligența emoțională, gestionarea emoțiilor, stil de viață sănătos.

Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, începând cu ora 9.00, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia a realizat o amplă acțiune de ecologizare pe Valea Cetii. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Cetea, printre cei prezenți aflându-se și părintele Marius Cioara. Participanţii la acţiunea de curăţenie, echipaţi cu mănuşi şi dotaţi cu saci menajeri, au format mai multe grupe, reușind astfel să desfășoare activitatea într-un mod optim și eficient.

Duminică, 13 noiembrie, a avut loc training-ul de educație financiară „Acum e timpul să investești pentru viitor”. Alături de trainerul Marius Cordoș, participanții au înțeles noțiuni financiare și concepte importante din zona finanțelor personale pe înțelesul tuturor, indiferent de vârstă, studii, profesie, ocupație sau statut social.

Luni, 14 noiembrie, a avut loc spectacolul „Brighella și Rețeta Fericirii” oferit de trupa Skepsis, la Casa de Cultură a Studenților. Spectacolul a fost caracterizat prin jocul plin de fantezie și imaginație, ritmul alert, interacţiune cu publicul, pasaje muzicale. Personajele au fost tipologizate, caricaturale, satirizând clasele și categoriile sociale ale vremii. De asemenea, specific genului au fost măştile personalizate purtate de actori, simbolice pentru personalitatea personajelor.

UniFEST este cel mai mare festival studențesc național și este organizat anual de Uniunea Studenților din România începând din 2001. Anul acesta, festivalul s-a desfășurat în 10 orașe din România în perioada 4-14 noiembrie.

Share