Prima ediție a taberei de vară „Trăiește frumos / Întru Hristos”, în parohia Goreni, protopopiatul Reghin

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada 12-25 august s-a desfășurat prima ediție a taberei de vară „Trăiește frumos / Întru Hristos” în Parohia Ortodoxă Goreni, protopopiatul Reghin

Tabăra a reunit în jur de 50 de participanți, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani. Activitățile au fost diverse, menite să arate că a fi alături de Hristos înseamnă să trăiești frumos. Am avut invitați speciali, specialiști în diverse domenii.

Principala activitate a fost atelierul de iconografie, coordonat de meșterul iconar Ecaterina Rotar și de tânăra Emanuela Coasta. Timp de două zile, participanții au pictat icoane pe sticlă. A doua activitate a fost atelierul de lectură „Spune-mi o poveste pentru suflet”, urmat de o activitate practică. Copiii au ascultat „Prințesa și grădinarul” de Veronica Iani, o poveste despre credință, nădejde, dragoste și puterea rugăciunii sincere. Părintele Hadrian Mălinaș, preot al parohiei Jabenița, le-a vorbit participanților despre tinerețea curată, adevărata fericire și despre ispitele care le pot murdări sufletul. Părintele le-a pregătit și un joc interactiv – „Salată de fructe”.

Am avut parte și de un picnic plin de voie bună și jocuri interactive. Emanuela Coasta, interpreta de muzică populară, i-a învățat pe participanți un cântec cu percuție corporală. Domnișoara Andreea Șițoiu, asistent universitar doctorand la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, le-a vorbit tinerilor despre învățarea eficientă. Ea le-a oferit sfaturi pentru a-i ajuta să învețe eficient și a pregătit diverse aplicații pentru a întări cele explicate.

Am avut și o zi dedicată muzicii, activitățile fiind conduse de interpreta de muzică populară Maria Suciu. Am avut o sesiune de Karaoke – participanții au fost împărțiți în echipe, și fiecare echipă și-a ales melodia pe care a dorit să o cânte. Maria le-a prezentat apoi câteva instrumente: chitara, vioara, naiul, orga ș.a. Am avut parte și de jocuri muzicale și interactive: „Electricitate” și „Scaune muzicale”.

În ultima zi de tabără, au fost sfințite icoanele pictate de copii. De asemenea, doi reprezentanți ai Poliției Române le-au explicat participanților elemente de educație rutieră, le-au răspuns la întrebări și le-au prezentat echipamentul din dotare. La final, participanții și voluntarii au primit diplome în semn de prețuire și recunoștință și ne-am bucurat împreună de o surpriză dulce.

Preot paroh Daniel Rus

Share