Prima tabără de vară pentru copii și tineri din Eparhia Alba Iuliei, organizată la Poșaga de Sus

În perioada 6-10 iulie 2021, în Arhiepiscopia Alba Iuliei a fost organizată prima tabără de vară din acest an, dedicată copiilor și tinerilor. Activitatea s-a desfășurat în localitate Poșaga de Sus, județul Alba.

Tabăra s-a desfășurat cu participarea a 20 de copii din parohia Pătrângeni, protopopiatul Alba Iulia, însoțiți de către părintele paroh Cătălin Todea. Entuziasmul și bucuria comuniunii au fost nelipsite din rândul tinerilor, aceștia participând cu multă voioșie la toate activitățile desfășurate în intervalul celor cinci zile.

Traseul din prima zi (marți, 6 iulie) a fost următorul: Pătrângeni – Roșia Montană (coborâre în Galeriile Romane) – Incești (Casa Memorială „Avram Iancu”) – Cascada Pișoaia și Dealul cu melci – Mănăstirea Lupșa – Baia de Arieș (unde au servit masa și s-au întâlnit cu reprezentanții Poliției Române și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba) – Poșaga de Sus.

Programul următoarelor trei zile a cuprins activități la centru și în împrejurimi, coordonate de socio-animatori (jocuri de relaxare și dezvoltare personală, întreceri sportive, ateliere de lectură și pictură pe piatră, drumeții, foc de tabără). Joi, 8 iulie, a fost efectuată o drumeție în Rezervația geo-botanică Scărița-Belioara, urcând până la altitudinea de 1000 m, de unde a putut fi admirată Peștera Coșul Boului.

Itinerariul din ultima zi (sâmbătă, 10 iulie) a fost următorul: Poșaga de Sus – Mănăstirea „Sfinții Arhangheli” de la Rimetea – Cetatea Colțești – Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” Aiud – Alba Iulia (Catedrala arhiepiscopală, apoi vizită în Cetatea Alba Carolina) – Pătrângeni.

Share