Produse alimentare oferite persoanelor afectate de inundații în Munții Apuseni

Joi, 22 iulie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopia Alba Iuliei și Asociația Filantropia Ortodoxă Târgu-Mureș, prin voluntarii și membrii Asociației Studenților Creștin Ortodocși (ASCOR) – filiala Alba Iulia, au demarat o campanie de ajutorare a persoanelor din Munții Apuseni afectate de inundații.

Pe această cale, au fost distribuite alimente de bază familiilor din localitățile Gura Sohodol, Cărpiniș și Câmpeni, constând în 1,5 tone de produse lactate, 800 litri de apă, legume și produse neperisabile. Toate acestea au fost oferite de către voluntarii Arhiepiscopiei Alba Iuliei și membrii ASCOR Alba Iulia, însoțiți de către părintele Mihai Dumitrescu, inspector social în județul Mureș, și părintele diac. Răzvan Brudiu, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Cu acest prilej, se cuvine a mulțumi tuturor donatorilor și celor care au contribuit și susținut această acțiune umanitară desfășurată în localitățile afectate de inundații.

De asemenea, la nivelul celor cinci protopopiate din județul Alba a fost inițiată o colectă în bani pentru ajutorarea celor peste 300 de persoane din mai multe localități aflate în zona Munților Apuseni. Credincioșii din Eparhia Alba Iuliei care doresc să sprijine financiar familiile afectate de inundații se pot adresa preotului parohiei de care aparțin. Totodată, pot fi făcute donații în contul Protopopiatului Ortodox Român Câmpeni (adresa: str. Horea, nr. 21, Câmpeni, jud. Alba, cont: RO12 RNCB 0008 0211 8319 0001, CUI: 4331180, contact: 0743 134 758).

Share