Proiectul „Biblia - scrisoarea lui Dumnezeu către oameni și printre oameni”, desfășurat în școlile din Munții Apuseni

În perioada 13-17 noiembrie 2023, în cadrul Cercului pedagogic al profesorilor de Religie din Munții Apuseni, a avut loc proiectul „Biblia - scrisoarea lui Dumnezeu către oameni și printre oameni”. Pornind de la acest titlu, cadrele didactice au demarat o activitate la nivel de clasă, intitulată „Citim împreună din Sfânta Scriptură”, pe parcursul unei săptămâni întregi.

Ziua de luni, 13 noiembrie, a fost dedicată Sfântului Apostol și Evanghelist Matei. Marți, 14 noiembrie, a fost o zi dedicată Sfântului Apostol și Evanghelist Marcu. De asemenea, miercuri, 15 noiembrie, a fost reperat Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, iar ziua de joi, 16 noiembrie, i-a fost dedicată Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan. Nu în ultimul rând, vineri, 17 noiembrie, s-a discutat despre cartea numită „Faptele Apostolilor”. Activitățile au debutat cu rostirea rugăciunii, după care avea loc lecturarea unui capitol la alegere din cărțile Sfintei Scripturi. Astfel, elevii au fost antrenați într-o mică discuție despre cele citite și cuvintele ziditoare care trebuie puse la suflet, dar și despre cum pot fi acestea împlinite în faptă. Un alt aspect al acestui proiect a fost constituit de activitatea intitulată „Sfânta Scriptură prin ochi de copil”, care a cuprins desene realizate de către elevi în cadrul orelor de Religie.

Activitățile au culminat cu un concurs la nivel de zonă, în data de 17 noiembrie 2023, începând cu ora 14.00, dedicat claselor de gimnaziu (a V-a, a VI-a și a VII-a), desfășurat la Școala Gimnazială din Câmpeni, la care au participat 66 de elevi și toți profesorii de Religie din cercul menționat, respectiv prof. Nicolae Alin Bar, coordonatorul Cercului pedagogic, prof. Luciana Mirișan, prof. Adnana Cuciureanu, prof. Corina Petrea, prof. Marius Băieș, prof. Elena Miheț, prof. Alina Miheț, prof. Sofia Trînc, prof. Iuliana Selagea, prof. Angela Costea, prof. Mihaiela Jurj, prof. Valentina Barb, prof. Simina Floarea, Angela Elena Sicoe și pr. Radu Culda.

Partenerii acestui proiect de suflet au fost: Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Protopopiatul Ortodox Câmpeni, Școala Gimnazială din Câmpeni și unitățile de învățământ gimnaziale și liceale din zonă. Un rol și un sprijin esențial a fost constituit de implicarea părintelui protopop Andrei Bâldea care a asigurat premierea elevilor, oferindu-le recompense constând în Sfinte Scripturi, cărți de rugăciune, icoane și cruciulițe, demonstrând astfel importanța și eficiența parteneriatului Școală-Biserică la nivelul județului Alba. Cu această ocazie, felicităm cadrele didactice implicate, partenerii care au sprijinit această activitate importantă pentru județul nostru, precum și elevii și familiile acestora care au dat dovadă de o înaltă ținută morală față de Școală și Biserică deopotrivă.

Share