Proiectul catehetic „Rugăciunea în viața mea” continuă în parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Reghin

Proiectul catehetic „Rugăciunea în viața mea” a debutat săptămânile trecute în parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Reghin. În ultima săptămână, elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din Reghin au participat la cea de-a patra întâlnire tematică din cadrul proiectului.

Primele trei întâlniri din cadrul proiectului catehetic „Rugăciunea în viața mea”, derulat în parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Reghin, s-au concentrat pe explicarea primei părți din rugăciunea Sfântului Efrem Sirul, dar și pe fenomenul bullying-ului. În cadrul acestora, au luat parte elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din Reghin, sprijiniți de cadrele didactice Teodora Oltean și Daniela Friciu, de părintele paroh Alin-Lucian Șut și de psihologul instituției de învățământ, Camelia Gyori.

Luni, 4 aprilie 2022, a avut loc cea de-a patra întâlnire din cadrul proiectului catehetic, acesta culminând cu prezența elevilor clasei a IV-a în biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Reghin. Părintele Alin-Lucian Șut le-a vorbit acestora despre importanța Spovedaniei și a Euharistiei în viața creștinului și le-a prezentat ultima parte a rugăciunii Sfântului Efrem Sirul. Totodată, tinerii și-au mărturisit păcatele, primind Taina Spovedaniei, după care au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Domnului.

Activitatea a continuat cu vizitarea Centrului de îngrijire și asistență „Casa Speranței”, unde copiii, îndrumați de doamna învățătoare Teodora Oltean, au prezentat cadrelor medicale și persoanelor adăpostite aici mai multe scenete, care au pus în valoare importanța iubirii aproapelui, a cercetării celor bolnavi și nevoiași, precum și mărturisirea credinței prin faptele bune ale milosteniei.

Share