Proiectul-concurs „Ziua Îngerilor”, derulat în parteneriat cu parohia Sângeorgiu de Mureș I

Anul acesta, la Școala Gimnazială „Dacia” din Târgu-Mureș, a avut loc cea de-a VI-a ediție a proiectului-concurs „Ziua Îngerilor”, derulat în parteneriat cu parohia Sângeorgiu de Mureș I. Cu acest prilej, marți, 1 noiembrie 2022, elevii claselor pregătitoare B, a II-a B și a II-a C, sub îndrumarea doamnelor învățătoare Maria Oprea, Adriana Șoș și Vasilica Roată (coordonator proiect), au trăit o poveste cu îngeri.

În cadrul proiectului au fost desfășurate activități de pictură și desen, ocazie cu care a fost organizată o expoziție de desene. De asemenea, elevii claselor a II-a au participat la concursul de creație literară intitulat „În lumea Îngerilor”, așteptând cu mare nerăbdare premiile oferite prin bunăvoința părintelui Roată Gigel, preot al parohiei Sângeorgiu de Mureș I, comunitate parteneră a proiectului nostru.

Lumina de pe chipul senin al copiilor îmbrăcați îngerește ne-a trimis și pe noi, dascălii lor, în lumea după care tânjim zilnic, deoarece promovăm frumosul, bucuria și seninătatea copilăriei. În piepturile noastre mici bat inimi mari pe care vrem să le învățăm să tresalte la tot ce este bun, curat și adevărat. Datoria dascălilor a fost și va rămâne aceea de a semăna în sufletele roditoare ale copiilor încredințați nu numai sămânța științei, ci și pe cea a cunoașterii binelui. În acest fel, o educație moral-creștină va da roadele sale bogate exact la timpul cuvenit!

Înv. Vasilica Roată
Școala Gimnazială „Dacia” din Târgu-Mureș

Share