Proiectul „Școala de Vară”, ajuns la a șasea ediție în parohia Vătava

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în Parohia Ortodoxă Română Vătava, protopopiatul Reghin, s-a organizat, în perioada 25 iulie-15 august, cea de-a VI-a ediție a proiectului „Școala de vară”.

Această ediție a „Școlii de vară” s-a desfășurat în colaborare cu Școala Gimnazială Vătava și cu Asociația Culturală Vătava, sprijiniți de către dascăli dedicați și numeroși tineri voluntari. În prima săptămână a programului, elevii claselor primare și gimnaziale au participat la diferite activități creativ-educative, dar și distractive: au învățat jocuri populare specifice satului Vătava și au primit binecuvântare cerească în Casa Domnului. Apoi, în următoarea săptămână, copiii au fost inițiați în tehnica picturii pe sticlă sub îndrumarea domnului profesor Vodă Vasile, realizând frumoase icoane care le vor ocroti și înfrumuseța casele. În ultima săptămână a Postului Adormirii Maicii Domnului, a fost rândul liceenilor și studenților să se bucure de comuniunea prilejuită de întâlnirile la Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, apoi aducând cinste acesteia prin frumoasele pricesne închinate ei. Serile s-au încheiat prin vizionarea de filme în aer liber, la centrul cultural catehetic al Parohiei.

Ca o încununare a acestei ediții, în ziua Praznicului Adormirii Maicii Domnului, icoanele realizate au fost sfințite la Sfânta Liturghie, apoi copiii au fost premiați de către Parohie, fiind răsplătiți cu diplome, cărți și dulciuri. Credincioșii prezenți în număr mare, îmbrăcați în frumoasele costume populare specifice zonei Mureșului Superior, au fost înduioșați de pricesnele interpretate de către Corul Tinerilor Ortodocși.

 

Pr. Paroh, Vasile Rotaru

Share