Proiectul social „Fii bun, fii om de omenie!”, desfăşurat în parohia Iernut II, protopopiatul Luduş

În perioada postului Nașterii Domnului, parohia Iernut II din protopopiatul Luduș, în parteneriat cu Școala Gimnazială Iernut, a desfășurat un proiect social pentru ajutorarea celor defavorizați.

Parohia Ortodoxă Iernut II, în parteneriat cu Școala Gimnazială Iernut, a desfășurat în luna decembrie proiectul social intitulat „Fii bun, fii om de omenie!”, având drept scop ajutorarea familiilor defavorizate (bătrâni, familii cu o situație precară, precum și copii).

Prima etapă a proiectului, intitulată „Un dar și o colindă”, s-a desfășurat în 10 decembrie 2021 prin elevii de la Școala Gimnazială Iernut, coordonați de părintele Feier Silviu și Prof. de religie Igna Alexandru, care au distribuit pachete de alimente persoanelor defavorizate și i-au colindat.

În data de 13 decembrie 2021, s-a desfășurat a doua etapă a proiectului, intitulată „Dar din dar se face Rai”, în care elevii au poposit la Asociația „Rază de Soare” – Centru de zi pentru persoanele cu dizabilități, oferind daruri şi interpretând tradiţionalele colinde.

Ultima etapă s-a desfășurat luni, 20 decembrie, sub titlul „Și ei sunt copii”. Activitatea a fost îndreptată spre copiii defavorizați din Iernut, care fac parte din comunitatea rromă, fiind dăruite pachete cu ajutoare alimentare.

 

Pr. Silviu Feier

Share