Proiectul „Zâmbet pentru zâmbet”, derulat în parohia Gănești, protopopiatul Târnăveni

În perioada 26-28 aprilie a.c., în parohia Gănești, protopopiatul Târnăveni, au avut loc o serie de întâlniri de lucru cu copiii și tinerii care formează Clubul tinerilor din parohie, prilej cu care aceștia au derulat activități specifice pentru întâmpinarea slăvitului Praznic al Învierii Domnului.

După pregătirea duhovnicească temeinică de care au avut parte pe tot parcursul Postului Mare (participare regulată la sfintele slujbe, mărturisirea păcatelor și împărtășirea cu Sfântul Trup și Sânge al Mântuitorului Iisus Hristos), aceștia s-au întâlnit, sub genericul proiectului „Zâmbet pentru zâmbet”, pentru a desfășura împreună activități plăcute și creative, având ca tematică sărbătoarea Învierii Domnului. În acest sens, în cadrul unui atelier hand-made, copiii și tinerii și-au expus talentul artistic, creativitatea și priceperea, pictând figurine din ipsos cu tematică pascală.

Creațiile micilor artiști nu au fost realizate întâmplător, având rolul de a aduce un zâmbet pe chipul persoanelor în vârstă din viața fiecăruia. Aceștia au luat acasă propriile creații, urmând a le dărui mai departe cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului. Sub îndrumarea părintelui Nicolae Ötvöș, la întâlnire au participat și părinți și cadre didactice care i-au ghidat pe copii în creațiile lor. De asemenea, înv. Anișoara Nemeș, Adina Keszeg, Alexandra Feier și Mădălina Orban, precum și preoteasa Ancuța Ötvöș au creat atmosfera necesară pentru desfășurarea activităților de Paști. La final, a avut loc o mică agapă frățească, urmată de o oră de joacă în curtea parohiei, tinerii având șansa de a se cunoaște mai bine și a stabili noi relații de prietenie.

Prin intermediul acestui atelier hand-made se dorește începerea unui program catehetic constant cu tinerii din parohie, aceștia fiind implicați tot mai mult în viața bisericii. Întâlnirile din cadrul Clubului tinerilor parohiei Gănești au ca scop aducerea copiilor și tinerilor mai aproape de Dumnezeu și de biserică și orientarea lor spre o viață duhovnicească plăcută înaintea lui Dumnezeu. În același timp, întâlnirile vin ca o gură de aer proaspăt pentru tinerii care au nevoie de socializare propriu-zisă, aceștia lăsând la o parte pentru câteva ore tehnologia și venind la biserică pentru a se întâlni, pentru a afla lucruri noi, pentru a învăța să dăruiască, să împartă și, de ce nu, pentru a-și pune în valoare talentul artistic.

 

Pr. paroh Nicolae Ötvöș

Share