Recital de pricesne, desfășurat la biserica „Tuturor Sfinților” din Luduș

În data de 12 aprilie 2022, la biserica „Tuturor Sfinților” din Luduș s-a desfășurat un recital de pricesne, susținut de elevi ai Școlii Gimnaziale „Ioan Vlăduțiu” din oraș.

Parohia Ortodoxă Luduș III, împreună cu grupul catehetic al parohiei, format din elevi ai Școlii Gimnaziale „Ioan Vlăduțiu” din Luduș, a organizat marți, 12 aprilie a.c., începând cu ora amiezii, un recital de pricesne, intitulat „Veniți, români, la rugăciune!”. În cadrul acestuia, tinerii, coordonați de cadrele didactice Mărioara Dăian, Ioan Șopterean, Iuliana Lung și Adela Hagău, au recitat poezii, au interpretat pricesne și cântece religioase specifice perioadei Postului Mare și sărbătorii Învierii Domnului, anticipând astfel bucuria adusă de marele Praznic al creștinătății.

Evenimentul s-a desfășurat în biserica cu hramul „Toți Sfinții” din parohia Luduș III, sub coordonarea și prin purtarea de grijă a părintelui paroh Ilie Dăian. Acțiunea desfășurată în această zi face parte din șirul activităților prilejuite de Concursul Național Catehetic aflat sub genericul „Rugăciunea în viața mea”.

Share