Reprezentanții tuturor filialelor ASCOR se întrunesc în perioada 5-7 noiembrie în Alba Iulia

În perioada 5-7 noiembrie 2021, la Mănăstirea „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia, se va desfășura Consiliul Național al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români. Deschiderea întrunirii va avea loc sâmbătă, la ora 10:00, în Sala „Capernaum” din cadrul Căminului bisericesc „Peregrinus”.

În deschidere, cuvântul de bun venit va fi rostit de către Armand Ionescu, președinte ASCOR București. În continuare, domnul Mihai Paraschiv, inspector patriarhal pe activități de tineret și relația cu ONG-urile bisericești naționale de tineret, va transmite mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. De asemenea, un mesaj părintesc va fi rostit și de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei.

În ziua de 6 noiembrie, vor avea loc două sesiuni de desfășurare a Consiliului Național ASCOR. Pe ordinea de zi se vor regăsi următoarele teme de discuție: evaluarea proiectelor ASCOR 30 și a proiectelor în conformitate cu tematica anului omagial; strategia proiectelor ASCOR Național pentru anul 2022; participarea în Tabăra Internațională a Tinerilor Ortodocși – SYNDESMOS din Wroclaw, Polonia (21-27 iulie 2022) și stabilirea următorului Consiliu Național. De asemenea, ascoriștii vor participa împreună, duminică, 7 noiembrie a.c., la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Share