Resfințirea bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din filia Veța, parohia Moșuni, protopopiatul Târgu-Mureș

Duminică, 28 august 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de resfințire a bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din filia Veța, parohia Moșuni, protopopiatul Târgu-Mureș. În continuare, Ierarhul nostru a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

În Duminica a XI-a după Pogorârea Sfântului Duh, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în filia Veța, parohia Moșuni, protopopiatul Târgu-Mureș. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși.

Adresându-se celor prezenți, Arhipăstorul nostru a spus: „Raportându-ne la Dumnezeu și ascultându-L, vom înțelege cine suntem și vom afla identitatea noastră. Vei ști cine ești tu când știi cine este El. Tu ești ființă creată. Tu ești rudă de gradul întâi cu Dumnezeu. Tu ești chipul slavei divine, chemat să atingi asemănarea cu Creatorul tău. Când spunem rugăciunea «Tatăl nostru», atunci recunoaștem aceasta. Dacă ne asumăm identitatea de fii ai Celui Preaînalt, El, Părintele ceresc, Își asumă rolul Său și ne sfințește viața, ne face asemenea Lui și ne inundă cu toate darurile Împărăției Sale”.

Share