Resfințirea bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Chiheru de Jos, protopopiatul Reghin

Duminică, 3 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Chiheru de Jos, protopopiatul Reghin. În continuare, Ierarhul nostru a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

În Duminica a XIX-a după Pogorârea Sfântului Duh, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în parohia Chiheru de Jos, protopopiatul Reghin. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba de resfințire a bisericii parohiale cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitate, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși.

Adresându-se celor prezenți, Părintele Arhiepiscop Irineu a spus: „Admirând natura, care este oglinda lui Dumnezeu, frecventând biserica, ce este casa lui Dumnezeu, și dialogând cu Părintele ceresc prin rugăciune, vom afla Cine este El și, apoi, cine suntem noi. Suntem fiii Săi, rude de gradul întâi cu Dumnezeu. «Suntem din neamul lui Dumnezeu», cum zicea Sfântul Apostol Pavel. Tocmai de aceea îndrăznim să I ne adresăm familiar, numindu-L «Tatăl nostru», iubirea Lui paternă fiind superioară iubirii pe care o au părinții trupești pentru copiii lor. Iată de ce trebuie să-l iubim pe tot omul, încât dacă-i rătăcit, să-l povățuim, dacă-i căzut, să-l ridicăm, dacă-i necăjit, să-l mângâiem, și dacă ne-a greșit, să-l iertăm”.

În cadrul slujbei, la momentul rânduit, diaconul Emil Moldovan a fost hirotonit preot pe seama parohiei Valea Izvoarelor, protopopiatul Târgu-Mureș. La finalul Sfintei Liturghii, în semn de aleasă recunoștință pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească depusă pe parcursul anilor, părintele paroh Florin Uilean a fost hirotesit întru sachelar. De asemenea, ostenitorilor și binefăcătorilor care au contribuit la înfrumusețarea și renovarea locașului de cult le-au fost oferite Diplome de aleasă cinstire.

Share