Revederea promoției 2001 a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Pe data de 20 septembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de Te-Deum cu ocazia evenimentului festiv al revederii, la 20 ani de la încheierea cursurilor Facultății de Teologie Ortodoxă, a absolvenţilor promoţiei 2001.

Astăzi, 20 septembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Începând cu ora 12.00, în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi”, Arhipăstorul nostru a oficiat slujba de Te-Deum cu ocazia evenimentului festiv al revederii, la 20 ani de la încheierea cursurilor Facultății de Teologie Ortodoxă, a absolvenţilor promoţiei 2001.

Începând cu ora 9.30, în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi”, Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor – absolvent al promoției 2001 –, înconjurat de un numeros sobor de clerici, a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. Din soborul slujitorilor au făcut parte părinți profesori și absolvenți care au fost hirotoniți pe parcursul anilor.

În cuvântul rostit la finalul slujbei de Te-Deum, Ierarhul nostru a subliniat faptul că acest popas festiv comportă o dublă semnificație: bucuria reîntâlnirii și oportunitatea „anamnezei”, a amintirilor din timpul anilor studenției. La final, Întâistătătorul Eparhiei Alba Iuliei i-a îndemnat pe absolvenții promoției 2001 ca prin valorificarea talanților, atletism spiritual și respectarea angajamentului baptismal, să rămână mereu slujitori vrednici și devotați ai Bisericii lui Hristos.

Share