Săptămână duhovnicească la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

18 Noiembrie 2021

Urmând frumoasa tradiţie formată deja de mai mult timp la şcolile de teologie din Alba Iulia, prima săptămână din urcuşul spiritual al Postului Nașterii Domnului este săptămână duhovnicească.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, programul liturgic la care participă elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia este unul special, cuprinzând în prima parte a zilei rugăciunile de dimineaţă și Sfânta Liturghie, iar seara vecernia, oficiate în biserica instituţiei de învăţământ.

În fiecare seară, la finalul slujbei, sunt prezentate prelegeri pe diferite teme ziditoare de suflet, susţinute de preoții profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Cuvintele duhovniceşti adresate elevilor seminarişti fac referire la osteneala duhovnicească a Postului, îndrumându-i spre o trăire mai profundă a acestei perioade de nevoinţă şi înmulţirea virtuţilor, ca astfel, având întărire duhovnicească, să rodească în suflete bucuria Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

În prima parte a săptămânii duhovnicești, în mijlocul elevilor seminariști au fost prezenți părintele prof. univ. dr. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, părintele prof. univ. dr. Dumitru Vanca, titularul catedrei de Teologie Liturgică din cadrul instituției de învățământ, și părintele conf. univ. dr. Ovidiu Panaite, prorector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. În această seară, după slujba Vecerniei, un cuvânt duhovnicesc le va fi rostit tinerilor seminariști de către părintele conf. univ. dr. Alexandru Moldovan, titularul catedrei de Noul Testament din cadrul Facultății albaiuliene, iar mâine seară, de către părintele Cristian Rațiu, duhovnicul studenților teologi din orașul Marii Uniri.

 

Pr. Păunel Juchi

Duhovnicul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

Share