Sărbătorile copilăriei – „Bucuria din inima copilului”, demarate în așezămintele sociale și educaționale din cadrul Eparhiei Alba Iuliei

Pe parcursul lunii mai, în centrele sociale și educaționale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei se vor desfășura activități care vor sărbători copilăria. Acestea vor fi centrate în jurul a patru valori fundamentale pentru edificarea unei copilării frumoase: rugăciunea, sinceritatea, bunătatea și prietenia.

Până pe 6 mai, elevii și cadrele didactice vor desfășura activități dedicate rugăciunii. Copiii vor pune accent pe importanța rugăciunii ca formă de comunicare cu Dumnezeu, concretizată într-o stare interioară de calm și bucurie. Totodată, aceștia vor fi încurajați să își exprime dragostea, recunoștința și nevoile prin intermediul rugăciunii.

În a doua săptămână a lunii mai, atenția copiilor se va concentra pe tema sincerității. Elevii își vor însuși cunoștințe legate de caracterul obligatoriu al sincerității în relațiile interumane. De asemenea, se vor face cunoscute aspectele importante ale sincerității în societate și recompensele pe care această virtute le oferă.

Săptămâna cuprinsă între 16 și 20 mai va fi dedicată bunătății. În cadrul atelierelor, copiii vor discuta motivele pentru care suntem îndemnați spre a fi buni. De asemenea, fiecare va scrie un Jurnal al faptelor bune, în care își va consemna gesturile nobile, făcute pe parcursul celor cinci zile.

Activitățile din această lună se vor încheia cu sărbătorirea prieteniei. În cadrul acestei ultime perioade, fiecare copil va ilustra, iar ulterior va prezenta, ce înseamnă pentru el a fi sau a avea un prieten. Totodată, aceștia vor discuta despre aspectele unei prietenii sănătoase și solide, informații care vor completa armonios valorile fundamentale deja aprofundate.

În cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 17 Centre „Școală după Școală”, toate în cadrul proiectului „Prin Educație spre Vocație!”. Aceste așezăminte își desfășoară activitatea sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale. De asemenea, proiectul „Prin Educație spre Vocație!” este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschoolNorvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Share