„Școala de vară – Bucuriile copilăriei”, derulată în parohia Sighișoara I

În cadrul parteneriatului dintre parohia Sighișoara I și Școala Gimnazială „Aurel Mosora”, în perioada 5-9 iulie 2021, a fost implementat proiectul intitulat „Școala de vară – Bucuriile Copilăriei”, aflat la prima ediție.

Desfășurate la Școala Gimnazială „Aurel Mosora” din Sighișoara, activitățile desfășurate în această săptămână s-au dorit a fi o alternativă plăcută și constructivă de petrecere a timpului liber. Zilnic, elevii claselor primare au fost implicați în activități distractive și interesante. Împreună au purces spre descoperirea „Comorii lui Ben”, personajul principal al lecturii desfășurate pe parcursul celor cinci zile, descoperind la rândul lor comoara cea mai de preț, munca și generozitatea, dovedindu-se apoi mici exploratori în jocul „Vânătoarea de comori”.

De asemenea, pictura pe pietre, exersarea unor lucrări în tehnica origami, descoperirea unor lucruri noi despre păsări, karaoke și diferitele jocurile în aer liber i-au încântat pe participanți. Totodată, într-una din aceste zile, elevii au vizitat Cetatea Sighișoarei, biserica din Deal și biserica „Sfânta Treime”, unde au fost primiți cu căldură de părintele Mircea Ceușan. Elevii au fost coordonați de către prof. Cristina Tofan, cadru didactic pentru disciplina Religie, și de către prof. Gabriela Aldea și prof. Maria Costea, cadre didactice în învățământul primar. La sfârșitul acestei săptămâni minunate, elevii și cele trei voluntare implicate au primit diplome și premii. Pe această cale, adresăm mulțumiri prof. Laurențiu Stan, directorul unității de învățământ, și părintelui paroh Petru Bleahu pentru susținere și implicare.

 

Prof. Cristina Tofan

Share