Seară de rugăciune cu tinerii, desfășurată în parohia Luduș II

Duminică, 3 aprilie a.c., începând cu ora 18.00, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Luduș s-a desfășurat o seară de rugăciune cu tinerii, organizată de parohia Luduș II, păstorită de părintele protopop Lucian Voșloban

La eveniment au participat elevii din ciclul primar de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” din Luduș, coordonați de prof. înv. primar Ovidia David, Luminița Chețan, Mihaela Tapaszto, Ana Bordan, Ildiko Hereșanu, Laura Banea, Ana Sălcudean, Daniela Boca, Monica Nistor și Angela Sălcudean.

Seara a debutat cu rostirea rugăciunilor începătoare împreună cu cei mici, după care părintele protopop Lucian Voșloban a susținut o cateheză despre importanța rugăciunii în viața tuturor, cu precădere a tinerilor, și explicarea semnului Sfintei Cruci. Pentru a exemplifica cele prezentate, părintele protopop a lecturat povestioare cu înțeles duhovnicesc, dintre care amintim „Rugăciunea de seară” de Tudor Arghezi.

La final, micuții participanți au fost răsplătiți cu dulciuri, iar cadrele didactice și părinții au primit cărți de rugăciune și materiale didactice.

Acest eveniment reprezintă o etapă din cadrul Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, derulat de Patriarhia Română, și se înscrie în seria de acțiuni dedicate „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”.

 

Dorin Grama

Share