Secretarul de Stat pentru Culte, Ciprian Olinici, în vizită de lucru la Alba Iulia

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a primit, luni, 11 septembrie 2023, vizita Domnului Ciprian Olinici, Secretarul de Stat pentru Culte din Guvernul României. Au fost discutate mai multe aspecte privind buna colaborare dintre Eparhia de Alba Iulia cu toate unitățile de cult din cuprinsul acesteia și Secretariatul de Stat pentru Culte, în vederea susținerii proiectelor edilitare și de conservare-restaurare a locașurilor bisericești, precum și alte activități socio-culturale și filantropice.
 

Cu prilejul vizitei sale în Cetatea Unirii, domnul Secretar de Stat s-a întâlnit și cu reprezentanții Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia: Excelența Sa Gergely Kovács, Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Excelența Sa György Jakubinyi, arhiepiscop emerit de Alba Iulia, și László Kerekes, episcop auxiliar al Arhidiecezei de Alba Iulia.

În timpul vizitei sale la Alba Iulia, Domnul Ciprian Olinici a vizitat Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” și Palatul arhiepiscopal al Arhidiecezei de Alba Iulia. De asemenea, după întrevederea cu Părintele Arhiepiscop Irineu, Domnia Sa a petrecut câteva momente în incinta complexului Catedralei Încoronării și Reîntregirii din Alba Iulia, un veritabil monument simbolic al unității noastre naționale.

Share