Ședința anuală a Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu

Pe data de 27 ianuarie a.c., Părintele  Arhiepiscop Irineu a prezidat Ședința anuală a Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale. Evenimentul a avut loc în Sala de conferințe a Căminului bisericesc „Peregrinus” din municipiul Alba Iulia.

Joi, 27 ianuarie 2022, în Sala de conferințe a Căminului bisericesc „Peregrinus” din municipiul Alba Iulia, s-a desfășurat Ședința anuală a Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei. În prima parte a zilei, începând cu ora 9.00, a avut loc ședința Consiliului eparhial, în cadrul căreia membrii organismului, clerici și mireni, au dezbătut principalele activități derulate în anul 2021. Începând cu ora 10.00, s-a derulat întrunirea membrilor Adunării eparhiale pe comisii de specialitate, lucrările fiind conduse de către părinții consilieri eparhiali.

În continuare, de la ora 10.30, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de Te-Deum, în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile ce au fost revărsate asupra clericilor și credincioșilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Alba Iuliei pe parcursul anului precedent. După acest moment de rugăciune, Întâistătătorul Eparhiei noastre, în calitate de președinte al Adunării eparhiale, a adresat un cuvânt de bun venit membrilor acestui organism eclesial deliberativ.

Lucrările Adunării eparhiale au continuat, începând cu ora 11.15, cu prezentarea rapoartelor generale anuale de către părinții consilieri eparhiali. În cadrul acestora, au fost evidențiate obiectivele care au fost atinse în anul 2021, fiind totodată reliefate oportunitățile privind dinamizarea misiunii pastoral-misionare și cultural-filantropice în noul an. La finalul acestei reuniuni anuale, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a adresat mulțumiri tuturor membrilor din cuprinsul Consiliului eparhial și al Adunării eparhiale pentru activitatea desfășurată pe parcursul anului precedent.

În cuvântul rostit la finalul Ședinței din această zi, Chiriarhul nostru a spus: „Astăzi, la Alba Iulia, s-a întrunit Adunarea noastră Eparhială. După citirea rapoartelor, au luat cuvântul mai mulţi membri şi invitaţi. Astfel, s-au confirmat interesul şi bucuria pentru împlinirea eficientă a activităţii pastoral-misionare şi cultural-sociale în acest spaţiu transilvan. Clericii şi mirenii Eparhiei noastre sunt conştienţi că Biserica e chemată să exercite slujirea sfântă într-un timp de criză economică, dar mai ales morală. De aceea, ei se străduiesc să fie mâinile întinse ale lui Hristos în această lume. Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru toate”.

Share