Sfânta Lumina de la Ierusalim va fi adusă la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, în jurul orei 21.00. Preoții sau reprezentanți ai parohiilor din Eparhia Alba Iuliei sunt așteptați să o preia, pentru a ajunge la credincioşi, la slujba de Înviere.

Ca în fiecare an, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara acestei zilei, Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române.

Prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Sfânta Lumină de la Ierusalim va ajunge şi la Alba Iulia, în jurul orei 21.00. Astfel, preoții sau reprezentanți din cadrul protoieriilor și parohiilor din județele Alba și Mureș sunt invitați să preia Lumina Sfântă, urmând ca aceasta să fie oferită tuturor comunităților parohiale din Eparhie.

 

Foto credit: basilica.ro

Share