Sfântul Ierarh Nicolae, cinstit de către credincioșii parohiei Șard, protopopiatul Alba Iulia

În zilele de 5 și 6 decembrie 2021, credincioșii Parohiei Ortodoxe „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Șard, județul Alba, și-au cinstit ocrotitorul.

Hramul bisericii parohiei Șard a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii din Duminica a 27-a după Rusalii (5 decembrie), iar la finalul slujbei, credincioșii au avut bucuria de a asculta colinde interpretate de doamnele Marinela Baba, Maria Dan Păucean și Teodora Zărnescu Craiu, colinde imprimate pe noul CD intitulat „Slobod îi la colindat?”.

În continuare, la ceas de seară, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți. Cuvântul catehetic a fost rostit de către părintele Marius Slevaș care a umplut sufletele credincioșilor de nădejde și credință. Apoi, bunii enoriași ai parohiei și-au bucurat auzul și inima cu colindele interpretate de grupul de copii al parohiei, condus de către părintele Mihai Cordea, dar si de către corul bisericii din Parohia Ortodoxă Ighiel, îndrumat de părintele paroh Ioan Zamora. Seara s-a încheiat cu un moment de agapă frățească.

Bucuria sărbătorii noastre a urmat și în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, când a fost citit Acatistul Sfântului, urmat de Sfânta Liturghie. La final a fost oficiată slujba parastasului pentru toți preoții care au slujit de-a lungul timpului la Altarul bisericii din parohia Șard. Pe această cale, aducem mulțumiri pentru implicare părinților slujitori, familiilor care fac parte din grupul păștenilor pentru anul 2021, domnilor din Consiliul Parohial, persoanelor care au dorit să rămână în anonimat, precum și – în mod special – domnului epitrop Ioan Luha, dimpreună cu familia sa.

 

Pr. paroh Tiberiu Ioan Apolzan

Share