Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sărbătoriți de către credincioșii parohiilor Luduș II și Luduș V, cu prilejul hramului bisericii

Duminică, 27 iunie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, credincioșii din parohiile Luduș II și Luduș V, păstoriți de către părintele protopop Lucian Voșloban și părintele Constantin Savu, au prăznuit hramul bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, cinstindu-și pe această cale ocrotitorii celor două comunități parohiale.

În cadrul Sfintei Liturghii, la momentul rânduit pentru priceasnă, a avut loc un recital de muzică religioasă, susținut de către interpreții de muzică populară Ovidiu Nechita, Carmen, Roxana și Septimiu Pop. Praznicul a fost întregit de o expoziție de icoane pe sticlă (cu vânzare), realizate de către elevii Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu” din Luduș, coordonați de dir. adj. prof. înv. primar Ovidia David, prof. înv. primar Daniela Boca și prof. înv. primar Luminița Chețan.

De asemenea, elevii clasei pregătitoare ai aceleiași unități de învățământ, coordonați de prof. înv. primar Ana Bordan, au prezentat un recital de poezie și cântec. Fondurile care s-au adunat în urma vânzării icoanelor pe sticlă vor fi redirecționate către familia preotului Adrian-Bogdan Culici, trecut de curând la Domnul, la doar 34 de ani. La finalul sărbătorii, părintele protopop Lucian Voșloban a mulțumit celor implicați în organizarea acestui eveniment major din viața comunității parohiale, dorindu-le tuturor multă sănătate, spor și ajutor de la Hristos Domnul și să fie mereu sub ocrotirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

 

Dorin Grama

Share