Slăvitul Praznic al Învierii Domnului, la Catedrala arhiepiscopală

Duminică, 24 aprilie 2022, în prima zi a Praznicului Învierii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Alba Iulia. Chiriarhul nostru a oficiat slujba Utreniei Sfintei Învieri, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Reîntregirii.

În Duminica Sfintelor Paști, zi în care creștinii dreptslăvitori prăznuiesc cu multă evlavie Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la Catedrala Reîntregirii din vechea Cetate a Bălgradului. Începând cu ora 0.00, pe esplanada special amenajată în fața locașului de cult, Arhipăstorul nostru, înconjurat de un numeros sobor de clerici, a oficiat slujba Utreniei Sfintei Învieri și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a mii de credincioși albaiulieni. În continuare, de la ora 1.15, Întâistătătorul Eparhiei noastre a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în Catedrala arhiepiscopală.

Adresându-se celor prezenți la slujba Utreniei Sfintei Învieri, Părintele Arhiepiscop Irineu a subliniat faptul că Mântuitorul Hristos, prin Învierea Sa, a demonstrat pentru totdeauna că El este Stăpânul vieții. În finalul cuvântului, Ierarhul nostru a spus: „Timpul este al lui Hristos, «Alfa și Omega», «Începutul și Sfârșitul», și lumea Îi aparține Lui, Care ține în mâinile Sale frâiele istoriei. În această noapte sfântă, El ne spune tuturor: «Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer și pe pământ»; «Eu sunt cu voi. Nu vă temeți!». Cu astfel de convingeri să ne întoarcem la casele noastre și să prăznuim în continuare Paștile cele Sfinte, «Paștile care ne-au deschis nouă ușile Raiului»”.

Share