Slujba de binecuvântare a capelei mortuare din filia Căcuciu, parohia Șerbeni, protopopiatul Reghin

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din filia Căcuciu, parohia Șerbeni, protopopiatul Reghin. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Daniel Pașcanu.

Sâmbătă, 2 octombrie 2021, în ziua prăznuirii Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în filia Căcuciu, parohia Șerbeni, protopopiatul Reghin. Începând cu ora 17.00, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de binecuvântare a capelei mortuare din localitate, edificiu ridicat pe parcursul anilor 2018-2019.

La finalul slujbei, în semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată în timpul anilor de slujire, părintele paroh Daniel Pașcanu a fost hirotesit întru iconom. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea noii capele mortuare din localitatea Căcuciu au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire.

Share