Slujba de binecuvântare a capelei mortuare din parohia Ighiel, protopopiatul Alba Iulia

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din parohia Ighiel, protopopiatul Alba Iulia. La finalul slujbei, părintele paroh Ioan Zămora a fost hirotesit întru iconom, iar ostenitorii care au contribuit la ridicarea noului edificiu au primit din partea Ierarhului nostru Diplome de aleasă cinstire.

Marți, 22 decembrie 2020, în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Petru Movilă, Mitropolitul Kievului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Ighiel, protopopiatul Alba Iulia. Începând cu ora 16.00, Chiriarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de binecuvântare a capelei mortuare din localitate, edificiu ridicat pe parcursul acestui an, în decursul a șase luni de zile.

La finalul slujbei, în semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată în timpul anilor de slujire, părintele paroh Ioan Zămora a fost hirotesit întru iconom. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea noii capele mortuare din localitatea Ighiel au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire.

 

Share